Alt Eriba Register Öffentliches Forum » Suche & Finde » Mina sahəsində tapdığım təsadüfi sərvət » Antworten
|
[Gast] |
Jun 09 2026, 16:57 Həyatımda heç vaxt "bir kliklə hər şey dəyişər" deyənlərə inanmamışam. İnanmadım, ta ki həmin axşama qədər. Adım Rəşad, 34 yaş. Kiçik bir marketin müdürüyəm. Gəlir normaldır, amma o qədər də çox deyil. Borclar? Kimin yoxdur ki. İcarə, kommunal, uşağın məktəbi. Standart orta sinif həyatı. Həftənin beş günü iş, bir günü yorğunluq, bir günü də ailə. Fərqli heç nə. O axşam arvadım Günay qohumuna getmişdi. Qızım Zəhra da nənəsində qalmışdı. Ev tək-tənha idi. İlk dəfə idi ki, aylar sonra evdə təkəm. Televizoru açdım, kanalları dəyişdim, heç nə yox. Yemək yedim, amma dadını hiss etmədim. Birdən özümü lap boş hiss etdim. Bilirsiniz o hissi? Elə bil həyat sürətlə gedir, siz isə pəncərədən baxırsınız. Saat 23:00 idi. Telefonumu götürüb "nə maraqlı var" deyə düşündüm. Dostlarla yazışdım, hamı məşğul. Sonra yadıma düşdü ki, bir iş yoldaşım Elşən həmişə nəsə oynayır, "mənə vaxt keçir" deyə. Ona yazdım: "Nə oynayırsan?" Cavab verdi: "Bir oyun var, mina axtarırsan, qazırsan. Sadədi. mostbet mines adlanır. Dene gör." "Ay nə minası" deyə düşündüm. Amma maraqlandım. Daxil oldum. Qeydiyyatdan keçdim. Elşən mənə başa saldı ki, əsas qayda sadədir: ekranda 25 hücrə var, onların altında ya qazanc, ya da mina gizlənir. İstədiyin qədər açırsan, amma minaya dəysən, hər şeyi itirirsən. Qorxu və həyəcanın birləşməsi. Dedim "yox, mənim işim deyil". Amma barmağım artıq klikləmişdi. 5 manat qoydum. Oyun başladı. İlk hücrəni açdım. Qazanc – 0.20 manat. Gülməli pul, hə? Amma ürəyim döyündü. İkinci hücrə – 0.50 manat. Üçüncü – 1 manat. Dördüncüyə basdım... mina! Hər şey getdi. 5 manat cəmi 3 dəqiqəyə buxarlandı. Gülüb keçə bilərdim. Bağlayıb yata bilərdim. Amma o qırmızı işıq, o minanın partladığı an... mənə elə gəldi ki, bu oyun məni sınayır. Düşündüm: "Həyat məni gündə neçə dəfə sınayır? İşdə, evdə, borclarla. Bunun nəyi çətin?" Və yenə daxil oldum. Bu dəfə 10 manat. Oynamağa başladım. Hər dəfə bir hücrə açırdım, sonra dayanıb düşünürdüm. Bəzən qorxurdum davam etməyə. Bəzən isə hərislik məni itələyirdi. 7-ci hücrədə məbləğ 40 manata çatmışdı. Dayanmalı idim. Amma dayanmadım. Dedim "bir dənə də". 8-ci – mina. Hər şey sıfırlandı. Oynadığım platformadakı qrafika çox sade idi. Amma mostbet mines o qədər ağıllı qurulub ki, sən sadəcə klikləyirsən, amma beyninin içində bir mühəndis işləyir – "bəs bu harada ola bilər?" O an özümü real həyatda qərar qəbul edən bir menecer kimi hiss etdim. Marketdə hər gün neçə malın qiymətini endirim, neçəsini qaldırım? Eyni hesablama. Üçüncü cəhd. Bu dəfə 15 manat. Dedim özümə: "Rəşad, sən marketi idarə edirsən, bazarı oxuyursan, insanları başa düşürsən. Bu oyunda heç nə yoxdu. Sadəcə səbr." Və başladım. İlk hücrə – qazanc. İkinci – qazanc. Üçüncü – qazanc. Hər dəfə bir az artırdım mərcimi. Altıncı hücrədə qazanc 120 manat idi. Dayandım. Hə, dayandım. Çıxardım. Dostum Elşən yazdı: "Qazandın?" Dedim: "Bəli, 120." O güldü: "İndi dayan, yoxsa mina səni tapar." Dedim dayanmışam. Amma dayanmışdım ki? Yox. İçimdə bir səs dedi: "Bəs bir də, kiçik məbləğlə. Əyləncə üçün." 5 manat atdım. 2 hücrə açdım, 8 manat oldu. üçüncüyə basdım – mina. Uduzdum. Güldüm. Elə bildim "bəli, Elşən haqlıdır". Bir saat keçməmişdi ki, yenə içim gicəldi. Bilmirəm niyə, o gecə yatmaq olmurdu. Dedim "axı mən uduşumu çıxartmışam, indi cibimdə xalis 120 manatdan 115 qalıb. Nə olacaq?" Və 25 manat qoydum. Bütün qaydaları unutdum. Oyunun içində nə etdim? İlk 4 hücrəni açdım, qazanc 90 manata çatdı. Heç dayanmadım. 5-ci hücrə – mina. Yox, yanlış. Yenidən baxdım. 5-ci də mina deyildi. 6-cı – qazanc 210 manat. Ürəyim ağzımda döyünürdü. 7-ci – hələ də mina yox. 8-ci – bəli, 8-ci hücrəni açanda ekran işıqlandı. Qazanc 610 manat göstərirdi. Mən 25 manat qoymuşdum, cəmi 8 hücrə açmışdım və ekranda yazılmışdı: QAZANDINIZ – 610 AZN. O an nə hiss etdim bilirsiniz? Heç nə. Ciddi deyirəm, heç nə. Qorxmadım, sevinmədim, ağlamadım. Sadəcə səssizcə ekrana baxdım. Bir neçə saniyə. Sonra "çıxar" düyməsinə basdım. Elə həmin gecə, saat 2 radələrində pul kartıma köçürüldü. Arvadım Günay səhər qayıdanda dedim: "Günay, bilirsən nə oldu?" Dedi: "Nə?" Dedim: "Bir oyun oynadım, 610 manat qazandım." Gülməyə başladı, inanmadı. Bank hesabını açıb göstərənə qədər. İndi aylar keçir. O pul nəyə getdi? 200 manatını qızım Zəhranın yeni dərs masasına verdim. 150 manatını arvadıma – çoxdan istədiyi çanta. 100 manatını borca verdim qonşuya. Qalanını marketdə günlərdir çatışmayan mallara xərclədik. O gecə mənə ən çox hansı hiss qaldı? Qazanc yox, mina qorxusu. Həyatda da belədir: böyük qazanc istəyirsənsə, minaya basmaq riskini də gözə almalısan. Amma ən ağıllısı nə vaxt dayanacağını bilməkdir. mostbet mines mənə sadə bir şey öyrətdi: bəzən ən təhlükəli yerdə ən böyük xəzinə olur. Və bəzən ən ağıllı addım heç addım atmamaqdır. Bu gün hələ də oynayıram. Amma qayda qoydum: ayda cəmi 3 dəfə, hər dəfə maksimum 20 manat. Və nə vaxt qazansam, yarısını çıxarıram, yarısı ilə oynamağa davam edirəm. Market işlədən adam kimi, riskləri idarə etməyi bilirəm. O gecə mənə puldan çox inam verdi – öz qərarıma inam. Hələ də Elşənə zəng edib deyirəm: "Qardaş, sağ ol o oyunu göstərdiyin üçün." O da gülür: "Sənə mina lazım idi ki, marketdəki boşluğu görəsən." Bəlkə də haqlıdır. Bəzən həyatı dəyişən şeylər elə mina sahəsində gizlənir – açasan, ya partlayar, ya da səni qurtarar. Mən o gecə açdım. Partlamadı. Qurtuldum. Və indi yalnız bildiyim bir şey var: şans gözləyənlərin yox, hesablaya bilənlərin yanında olur. |