|
colliemoccasin |
Sep 19 2026, 19:15 Mən həmişə hesab etmişəm ki, həyatda ən gözəl şeylər planlaşdırılmadan gəlir. Nə vaxtsa bir dostum mənə deyirdi ki, hər şeyi əvvəlcədən düşünmək lazımdır, amma mən bu fikirlə heç vaxt razılaşmamışam. Bəlkə də buna görə həyatım boyu qəribə, gözlənilməz hadisələr başıma gəlib. Bu yazıda isə sizinlə paylaşmaq istədiyim hekayə tamamilə fərqlidir – bu, mənim online oyunlarla tanışlığım, əyləncə axtarışım və gözləmədiyim bir axşamın necə gözəl xatirəyə çevrilməsindən bəhs edir. Keçən ilin payızında hər şey başladı. İşlərim çox gərgin idi, günlər eyni templə keçirdi, evə gələndə isə beynim sanki boşalırdı. Bir axşam kompüterin qarşısında oturmuşdum, televizorun səsi arxa fonda cingildəyirdi, amma diqqətimi heç nəyə verə bilmirdim. Elə həmin vaxt mobil telefonumda bir reklam gördüm – sadə, rəngarəng, diqqəti cəlb edən. Adətən belə reklamlara fikir vermirəm, amma həmin axşam nəsə məni dayandırdı. Barmağımı ekrana toxundurdum və qısa müddətdə özümü mostbet yeni platformasının səhifəsində tapdım. İlk baxışda heç nə xüsusi görünmürdü, sadəcə bir neçə oyun, bir neçə seçim. Amma içimdə bir səs var idi ki, ""bax, bəlkə bu sənə lazım olan şeydir"". İlk günlərdə yalnız seyr edirdim. Oyunların necə işlədiyini, hansı bonusların təklif olunduğunu öyrənirdim. Çox vaxt insanlar belə şeylərə şübhə ilə yanaşır, mən də istisna deyildim. Amma maraq güclü idi. Yavaş-yavaş kiçik məbləğlərlə sınamağa başladım. İlk oyunum ""Şirin Bonanza"" adlı bir slot idi – meyvələr, şirniyyatlar, parlaq rənglər. Qazandığım məbləğ böyük deyildi, cəmi bir neçə manat. Amma o an hiss etdiyim sevinc əslində pulun miqdarı ilə bağlı deyildi. Bu, sadəcə gözlənilməz bir nəticə idi, kiçik bir sürpriz. Elə bil ki, günün axşamı birdən rəngləndi. Bir neçə gün sonra yenidən həmin platformaya qayıtdım. Bu dəfə fərqli bir slot seçdim – ""Gates of Olympus"" adlanırdı. Qədim tanrılar, ildırımlar, qızıl sikkələr... Atmosfer məni elə cəlb etdi ki, saatlar necə keçdi, bilmədim. O axşam böyük məbləğ qazanmadım, amma kiçik bir kəşf etdim: bu oyunlar sadəcə pul qazanmaq üçün deyil, həm də bir növ istirahət formasıdır. Gərgin iş günündən sonra beynini bir az boşaltmaq, diqqətini başqa yerə yönəltmək üçün bir vasitə. Əlbəttə, hər kəs bunu fərqli qəbul edir, amma mənim üçün bu, əyləncəli bir hobbi oldu. Noyabr ayında bir həftəlik məzuniyyət götürdüm. Hava soyuq idi, küçəyə çıxmaq istəmirdim. Evdə oturub film izləmək, kitab oxumaq əvəzinə, yenidən mostbet yeni səhifəsinə baxdım. Bu dəfə yeni bir bonus təklifi var idi – kəşbek kampaniyası. Yəni itirdiyim məbləğin bir hissəsi geri qaytarılırdı. Bu, mənim üçün maraqlı bir yenilik idi, çünki əvvəllər belə şeylərlə rastlaşmamışdım. Düşündüm ki, əgər əylənirəmsə, niyə də bu fürsətdən istifadə etməyim? Kiçik məbləğlərlə oynamağa davam etdim, bu dəfə daha diqqətli, daha sakit. Hər spin əvvəlki kimi həyəcanlı idi, amma artıq mənə elə gəlirdi ki, mən sadəcə şansı deyil, həm də öz daxili tarazlığımı sınayıram. Dekabrın ortalarında bir axşam – yadımdadır, çöl qar yağırdı, pəncərədən bayıra baxanda hər şey ağappaq görünürdü – yenidən kompüterin qarşısına keçdim. Bu dəfə ""Book of Ra"" slotunu açdım. Qədim Misir, fironlar, xəzinələr... Həmin gecə elə bir şey baş verdi ki, indi də xatırlayanda gülümsəyirəm. Bir neçə spin sonra ekranda üç skarab böyüsü göründü və bonus raundu başladı. Yavaş-yavaş simvollar açıldı, hər biri mənə kiçik məbləğlər qazandırdı. Sonda ümumi məbləğ cəmi 75 manat idi. Bu, heç də böyük pul deyildi, amma o an içimdə bir uşaq sevinci vardı. Elə bil ki, qar yağan bir axşamda kiçik bir sehr baş vermişdi. O gecə yatarkən düşündüm: bu oyunlar əslində nə verir insana? Pul? Bəli, bəzən. Amma daha çox – gözləmə həyəcanı, kiçik bir ümid, gündəlik rutindən qaçış. Mən heç vaxt böyük uduşlar arxasınca qaçmadım. Əgər qazansam, yaxşı; itirsəm, bu da oyunun bir hissəsidir. Əsas odur ki, həddini biləsən. Mən özüm üçün müəyyən bir limit qoymuşdum – ayda müəyyən qədər pul, nə artıq, nə əskik. Bu, mənim üçün bir növ intizam məşqi oldu. Həm əylənirəm, həm də özümü idarə etməyi öyrənirəm. Yanvar ayında bir dostum mənə dedi ki, o da oxşar platformalarda oynayır. Söhbət əsnasında mən ona mostbet yeni versiyasından danışdım – necə rahat interfeysi olduğunu, mobil tətbiqdə necə asan istifadə edildiyini. O da maraqlandı və bir neçə gün sonra özü də qeydiyyatdan keçdi. İndi bəzən axşamlar oturub ikimiz də öz oyunlarımızı oynayırıq, sonra zəngləşib təəssüratlarımızı bölüşürük. Bu, bizim üçün bir növ əyləncəli rituallara çevrilib – amma sözün əsl mənasında deyil, sadəcə dostluq əlaqəmizi gücləndirən bir vasitə. Fevralda bir dəfə ""Sweet Bonanza""da yenidən oynadım və bu dəfə 200 manat qazandım. Bu məbləğ mənim üçün kifayət qədər idi – həmin həftə kiçik bir alış-veriş etdim, özümə bir kitab və bir neçə əyləncəli şey aldım. Pulun necə xərcləndiyi də vacibdir, çünki qazanmaq bir şeydir, onu düzgün istifadə etmək tamam başqa şeydir. Mən heç vaxt qazandığım pulu dərhal yenidən oyuna qoymuram. Əvvəlcə düşünürəm, sonra qərar verirəm. Mart ayında isə maraqlı bir hadisə baş verdi. Bir axşam ""Gates of Olympus""da oynayırdım və elə bir bonus raund düşdü ki, ekranda simvollar bir-birinin ardınca açıldı, çarpanlar artdı, səs effektləri gücləndi. Sonda 850 manat qazandım. Bu, o vaxta qədər ən böyük uduşum idi. Ancaq inanın ki, məni ən çox sevindirən pul deyildi – o an hiss etdiyim həyəcan, ürəyimin sürətlə döyünməsi, gözləmə hissi... Bunlar puldan da dəyərli idi. Həmin gecə özümə söz verdim ki, bu pulu yalnız yaxşı bir iş üçün xərcləyəcəyəm. Və elə də etdim – bir hissəsini ailəmə, bir hissəsini də kiçik bir xeyriyyə işinə ayırdım. Bu günlərdə də bəzən axşamlar oturub bir neçə spin edirəm. Amma artıq bu, mənim üçün bir yarış deyil, sadəcə sakit bir əyləncədir. Mən öyrəndim ki, şanslı olmaq üçün əvvəlcə özünə qarşı dürüst olmaq lazımdır. Nə qədər pul xərcləyə bilərsən? Nə vaxt dayanmaq lazımdır? Bu suallara cavab verə bilirsənsə, o zaman oyun sənə zərər verməz, əksinə, zövq verər. Bəzən düşünürəm ki, həyatda hər şey bir oyundur – bəzən udursan, bəzən itirirsən. Əsas olan odur ki, hər nəticədən bir şey öyrənəsən. Mənim üçün bu platforma sadəcə pul qazanma yeri deyil, həm də özümü tanıma, səbirli olmağı öyrənmə yerinə çevrilib. Və ən gözəli odur ki, bütün bunları yaşayarkən heç vaxt özümü itirmədim, həddimi aşmadım. Çünki həyatda ən böyük uduş – özünü idarə edə bilməkdir. |